JADŁOSPIS PRZEDSZKOLE

 

poniedziałek:                                                          01. 03. 2021

 

bułka pszenna z masłem, jajko gotowane, sos tatarski, serek kanapkowy, ogórek zielony, herbata, kawa inka na mleku, owoc

zupa ogórkowa z ziemniakami, makaron penne, mięso mielone, sos do spaghetti, kompot owocowy

naleśniki z twarożkiem, kakao na mleku, herbata, brzoskwinie w syropie

A: 1,3,7,9,*

wtorek:                                                                    02. 03. 2021

 

zacierka na mleku, chleb razowy i bułka razowa z masłem, wędlina, pomidor, owoc

zupa żurek z jajkiem, nuggetsy w płatkach kukurydzianych, frytki, sos czosnkowy, surówka z kapusty pekińskiej, marchwi, jabłka, pora, kompot owocowy

bułka pszenna z masłem, wędlina, ogórek zielony, kawa inka z mlekiem, herbata, owoc

A: 1,3,7,9,*

środa:                                                                      03. 03. 2021

 

chleb pszenno-żytni z masłem, parówka na gorąco, papryka czerwona, kawa inka na mleku, herbata, owoc

zupa kalafiorowa z ziemniakami, pałka z kurczaka, ziemniaki, fasolka szparagowa, galaretka owocowa do picia

sałatka owocowa, bułka maślana, kakao z mlekiem, herbata

A: 1,3,4,7,9,*

czwartek:                                                                  04. 03. 2021

 

płatki kukurydziane z mlekiem, angielka z masłem, nutella, marchew do chrupania, owoc

zupa krupnik z ziemniakami, pulpety w sosie pieczarkowym, ryż na sypko, kompot owocowy

zapiekanki na ciepło, papryka czerwona, kawa inka na mleku, herbata, owoc

A: 1,3,7,9,*                                                        

piątek:                                                                        05. 03. 2021

 

bułka pszenna i razowa z masłem, ser  żółty, rzodkiewka, pomidorki koktajlowe, kakao na mleku, herbata, owoc

zupa krem z marchwi, ryba miruna w panierce, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty,  kompot owocowy

chałka z masłem, koktajl owocowy, jogurt naturalny, herbata

A: 1,3,4,7,9,*      

 

 

ALERGENY (A): 1. Zboża zawierające gluten, 2. Skorupiaki, 3. Jaja, 4. Ryby, 5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe), 6. Soja, 7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), 8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, 9. Seler i produkty pochodne 10. Gorczyca, 11. Nasiona sezamu, 12. Dwutlenek siarki, 13. Łubin, 14. Mięczaki, * przyprawy

 

Stołówka szkolna zastrzega sobie, z przyczyn niezależnych, zmiany w jadłospisie.